Nekgerelateerde schouderpijn

 

Schouderpijn door nekklachten kan onder andere veroorzaakt worden door irritatie van gewrichten, spieren en/of zenuwen in de nekwervelkolom.

Klachten

Schouderpijn als gevolg van nekklachten wordt vaak aangegeven in de bovenarm. De pijnklachten worden over het algemeen verergerd door nekbewegingen. Vaak is er ook sprake van een verminderde beweeglijkheid van de nek. Schouderbewegingen hebben weinig tot geen invloed op de klachten.

Om u een behandeling op maat te kunnen geven, is het achterhalen van de precieze oorzaak van uw klachten van het grootste belang.

Onderzoek bij nek gerelateerde schouderpijn

De diagnose kan gesteld worden door het stellen van specifieke vragen naar aanleiding van uw klacht, het uitvoeren van een uitgebreid lichamelijk onderzoek en, indien nodig, gericht aanvullend radiologisch onderzoek. Via Schouder Centrum Nijmegen kunt u zo nodig terecht voor röntgenonderzoek, echografie of een MRI.

Naast het onderzoeken van de schouder zal de fysiotherapeut tijdens de intake ook de nek en aangrenzende gewrichten onderzoeken. Indien nodig zal de fysiotherapeut met uw huisarts overleggen of aanvullend onderzoek noodzakelijk is. Vaak heeft dit echter geen meerwaarde voor de behandeling.