NICKY VAN DER HEIJDEN

Nicky van de Heijden

Als praktijkeigenaar en manager van het gezondheidscentrum wil ik vanuit de behoefte van onze patiënten al mijn collega’s sturen, steunen en begeleiden!

Als algemeen fysiotherapeut heb ik uitgebreide kennis en vaardigheden om verschillende klachten aan het bewegingsapparaat te behandelen.

Master geriatrie 

Speciale belangstelling heb ik in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.
Ik werk vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.
De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Ik adviseer en begeleid ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. die informeer ik dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Long fysiotherapeut

Als u ondanks goed ingestelde medicatie klachten van benauwdheid bij inspanning en een verminderd inspanningsvermogen hebt is het belangrijk dat u beweegt wanneer u copd of een longaandoening heeft.
Wanneer u minder beweegt, krijgt u eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.
Ik heb mij extra geschoold in longproblematiek, ben aangesloten bij het copd-netwerk Nijmegen en help u graag met het leren hanteren van uw klachten. Omdat ik ook sociaal beweegagoog ben kan ik u ook een juiste training aanbieden.

Fysiotherapie

Artrose specialist

Gerichte scholing op het gebied van artrose heb ik gevolgd aangezien ik dit vaak zie bij de groep patiënten die ik behandel.
Artrose wordt in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Artrose ontstaat doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan er door het lichaam geproduceerd kan worden. Het kraakbeen verslechtert en soms verdwijnt het helemaal. Bij artrose vermindert ook de vloeistof in het gewricht. Deze vloeistof, synovium geheten, is nodig om het gewricht soepel te laten draaien en om schokken te absorberen. Door slijtage van gewrichtskraakbeen en een vermindering van de schokabsorberende vloeistof in de gewrichten kunnen botten over elkaar schuren, wat veel pijn veroorzaakt.

Artrose komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën, schouders, nek en heupen. Iedereen boven de zestig jaar lijdt eigenlijk wel aan een röntgenologisch waarneembare mate van artrose.
Soms begint het al op aanzienlijk jongere leeftijd. Ik kan u helpen klachten veroorzaakt door artrose beter onder controle te krijgen.

fysiotherapie de Hampoort