Diëtetiek

  1. Home
  2. /
  3. Partners
  4. /
  5. Diëtetiek

La Vita sana Voedingsadviesbureau

Sinds 2019 werken wij samen met La Vita Sana Voedingsadviesbureau. De combinatie van voeding en beweging kan zorgen voor de best mogelijke herstelopties. 

Dietiek

Wat is een diëtist?

Een diëtist is gespecialiseerd in het geven van voedings- en dieetadviezen afgestemd op uw wensen en behoeften. Samen met u worden de huidige eetgewoonten besproken en wordt samen gekeken of er aanpassingen gedaan kunnen worden in uw voedingspatroon. Het zoeken naar een oplossing is een samenwerking tussen cliënt en diëtist. Een hulpmiddel voor een goede samenwerking kan zijn het bijhouden van een persoonlijk eet- en beweegdagboek. Op deze manier kan samen gericht gekeken worden naar de eventuele knelpunten in de voeding.

Wanneer kunt u terecht bij de diëtist?

Voor veel voedingsgerelateerde vragen en/of problemen kunt u terecht bij de diëtist. Dit kan op advies van uw arts/specialist maar u kunt ook op eigen initiatief komen.
De diëtist heeft ruime kennis over het geven van dieetadviezen bij bijvoorbeeld diabetes mellitus, COPD, overgewicht, ondergewicht of ongewenst gewichtsverlies, maag- en darmproblematiek, voedselallergie of voedselovergevoeligheid en sportvoeding.

Vergoeding

In 2018 wordt dieetadvisering voor drie behandeluren (ongeveer 4 – 6 consulten) per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u aanvullend verzekerd bent zou het kunnen zijn dat u meer uren vergoed krijgt. Voor kinderen (tot de leeftijd van 18 jaar) en bij ketenzorg (bijvoorbeeld bij Diabetes mellitus en soms ook bij COPD) gaat de vergoeding niet van uw eigen risico af.
Voor meer informatie kunt u uw polisvoorwaarden raadplegen.

Directe toegankelijkheid

Sinds 2012 is de diëtist direct toegankelijk. Dit houdt in dat er geen verwijsbrief meer nodig is van de arts of specialist. Bij sommige zorgverzekeraars (zoals bij CZ, OHRA en Delta Lloyd) komt u alleen in aanmerking voor een vergoeding als u wel een verwijsbrief van uw arts of specialist heeft. Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. Uiteraard mag u ook zonder verwijzing komen, maar dan worden de kosten direct aan u gefactureerd.

Contact

Wilt u een afspraak maken met de diëtist of heeft u vragen? Neem dan contact op via:

Telefoon:  06 83546339

Contactformulier: dietist-lavitasana.nl

Stel uw vraag
Heeft u een vraag?
Hoi 👋

Heeft u een vraag? Stel hem via WhatsApp. We streven er naar om binnen 2 uur te reageren op uw bericht.

Mocht er een dringende vraag zijn dan kunt u ons tijdens werktijden ook bellen: 📞0486-471931