Wieneke van Oorschot

Ik ben Wieneke van Oorschot, woonachtig in Nijmegen en sinds 2016 werkzaam als fysiotherapeut. Als algemeen fysiotherapeut heb ik uitgebreide kennis en vaardigheden om verschillende klachten aan het bewegingsapparaat te behandelen.

Schouder specialist

Tijdens mijn opleiding fysiotherapie en de daarop volgende jaren heb ik me verdiept in het behandelen van schouderklachten. Ik deed als schoudertherapeut ervaring op in de revalidatie, in het ziekenhuis, en in de eerstelijns fysiotherapie. Ik weet raad met kortdurende klachten, maar ook complexe schouderklachten. Mijn expertise ligt bij chronische en neurologische schouderklachten (bijv. neuralgische amyotrofie, FSHD, TOS-klachten, en zenuwletsel na een ongeluk of operatie). De komende jaren zal ik mij nog verder ontwikkelen richting de orthopedie.

Master bewegingswetenschappen 

Twee jaar na mijn opleiding fysiotherapie studeerde ik af als master bewegingswetenschappen. Hierdoor kan ik naast mijn werk als fysiotherapeut ook wetenschappelijk onderzoek doen naar bijv. nieuwe meetinstrumenten of nieuwe behandelingen. Zo hoop ik de fysiotherapie ook vanuit een andere invalshoek verder te helpen. Naast mijn werk bij de Hampoort doe ik op dit moment verschillende onderzoeken bij de Sint Maartenskliniek met mensen met een beenamputatie.

Sluit Menu